Sonos One Gen 2

Test av Sonos One (Gen 2)

En liten och smidig högtalare från Sonos. Fukttålig och lätt att placera. Bra ljud för storleken.

Artikeln innehåller annonslänkar.

En liten och smidig högtalare från Sonos. Fukttålig och lätt att placera. Bra ljud för storleken.

Sonos One (Gen 2) är den minsta av Sonos högtalare och ett lysande alternativ för att få fylligt och klart ljud i ett mindre rum – till exempel i ett badrum, kök eller i ett av barnens rum. Vill du göra Sonos One högtalarna ännu mer lättplacerade finns mängder med olika smarta väggfästen att köpa till. Den andra generationen av högtalaren släpptes under 2019 och ersätter den tidigare högtalaren Sonos Play 1. Högtalaren finns precis som Sonos andra högtalare tillgänglig i två färger, svart och vitt.

Två stycken Sonos One går också att para ihop för riktig stereo-upplevelse men högtalarna kan också användas helt enskilt. Sonos One är också en högtalare som är mer fukttålig och funkar därför bra att till exempel ha i ett badrum. Notera dock att den inte är tillräckligt fukttålig för att användas ute, till exempel i regn.

Även denna högtalare är utrustad med röststyrning med hjälp av Alexa eller Google assistent, det innebär att du i duschen eller i köket enkelt ändra låt eller höja volymen endast genom att prata med din högtalare. Om du inte vill att amerikanska storbolag ska spionera på dig genom högtalaren finns även Sonos One i en enklare version utan denna funktionalitet. Den går under namnet Sonos One SL och är några hundralappar billigare. Om du har den vanliga Sonos One kan du också enkelt stänga av mikrofonen så vill du inte använda den typen av tjänster för tillfället så kan du inaktivera funktionen.

Sonos One är en av de bästa smarta högtalaren från Sonos för att börja bygga på ditt blivande smarta multiroomsystem hemma. Sonos One är också ett bra alternativ för dig som söker ett par schyssta bakhögtalare till TV'ns surroundanläggning. Använder du dem som bakhögtalare tillsammans med en Sonos Beam eller en Arc så kan du spara några hundralappar på att all välja SL-versionen då du inte behöver ha inbyggd röstassisten till dessa då både Beam och Arc redan har det.

Är du fortfarande osäker på om Sonos One är rätt högtalare för dig? Kolla in vår guide för dig som är intresserad av att köpa din första Sonos-högtalare Sonos högtalarsystem – men vad ska man välja för högtalare?

Hitta bästa pris på Sonos One